Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Πως σχεδιάζουμε το βασικό πατρόν για ένα παντελόνι


Σε αυτό το βίντεο θα δείτε πως σχεδιάζουμε το βασικό πατρόν ενός παντελονιού. Βλέπουμε το μπροστινό και πίσω μέρος, την γραμμή τσάκισης κλπ. Το παντελόνι σχεδιάζεται συμμετρικά στην γραμμή τσάκισης. Ελπίζω να είναι κατατοπιστικό. Αν μπείτε στο youtube με αυτό το βίντεο θα δείτε ότι είναι μέρος ενός συνόλου βίντεο που δείχνει στα αγγλικά πως να σχεδιάζουμε τα βασικά πατρόν για όλα τα ρούχα!


Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Ανοιξιάτικη μπλούζα με βελονάκι, δωρεάν πατρόν

Δωρεάν πατρόν γι' αυτήν την υπέροχη μπλούζα με βελονάκι, για την Άνοιξη!!!


Το σχέδιο αναλυτικά....

Καλές ανοιξιάτικες δημιουργίες!!!


Πως σχεδιάζουμε το βασικό πατρόν μιας πένσιλ φούστας

ο

Σε αυτό το βίντεο μαθαίνουμε με έναν πολύ απλό τρόπο πως να σχεδιάσουμε το βασικό πατρόν μιας πένσιλ φούστας. Το βίντεο είναι στα Γαλλικά αλλά μην απογοητευτείται γιατί ο τρόπος που το παρουσιάζει είναι πολύ απλός και με εικόνες οπότε θα καταλάβετε πως γίνεται. Γενικά μετράμε την περιφέρεια των γοφών με μια μεζούρα και υπολογίζουμε το 1/4 +2 εκ αέρα. Μετά βρίσκουμε την διαφορά της περιφέρειας γοφών μείον περιφέρειας μέσης το διαιρούμε δια του 4. Από αυτήν την διαφορά υπολογίζουμε τις πένσες που χρειάζονται για την φούστα μας!

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ζακετούλα και παπουτσάκια για μωράκι


Πλεκτή ζακετούλα και παπουτσάκια πλεγμένα με ροζ βαμβακερό νήμα για τώρα την Άνοιξη που θα βγει βόλτα η μπέμπα.


Η ζακετούλα πλεγμένη με βελόνες και φούξια φιογκάκι.

Τα παπουτσάκια μπαλαρίνες που μου ζήτησε η φίλη μου για την μπέμπα!

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Βασική τριγωνική εσάρπα για βελόνες σχέδιο στα Ελληνικά!Σε αυτή την διεύθυνση http://www.ravelry.com/patterns/library/---shawl θα βρείτε δωρεάν σχέδιο από την Μαρία Ζηλάκου για τριγωνική εσάρπα με βελόνες. 
Προσπάθησα να την φτιάξω αυτήν την εσάρπα κι έχω να σας πω τα εξής: όπου Δ είναι τοποθέτηση δείκτη. 
Επίσης να έχετε στο νου σας αν μπερδευτείτε με τους δείκτες ότι πλέκουμε ένα ζετέ μετά το ζετέ της προηγούμενης σειράς (την τρύπα που βλέπουμε) στην δεξιά πλευρά του πλεκτού και ένα ζετέ πριν το ζετέ της προηγούμενης σειράς στην αριστερή πλευρά. Βάζουμε δείκτη στον κεντρικό πόντο και πλέκουμε ένα ζετέ πριν και ένα ζετέ μετά τον κεντρικό πόντο (όπου θα βλέπουμε δύο τρύπες). Επίσης πλέκουμε δύο πόντους καλή στην καλή και ανάποδη στην αρχή και στο τέλος για ούγια. Στην ανάποδη πλευρά όλοι οι πόντοι πλέκονται ανάποδη και τα ζετέ ανάποδη εκτός από τους δύο πρώτους και τελευταίους πόντους που πλέκονται καλή. Ελπίζω να βοήθησα! Ευχαριστούμε πολύ την Μαρία Ζηλάκου για το δωρεάν σχέδιο!!!!

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Δαντελωτό σάλι (σχέδιο)

Δωρεάν σχέδιο γι' αυτό το υπέροχο δαντελωτό σάλι με βελόνες!Σε αυτή τη σελίδα το σχέδιο http://www.ravelry.com/patterns/library/echo-flower-shawl

Πόντσο με βελονάκι (σχέδιο)

Δωρεάν πατρόν γι' αυτό το υπέροχο πόντσο με βελονάκι!
Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε το σχέδιο γι' αυτό το πόντσο με βελονάκι!

Υπέροχη μπλούζα με πλεξίδες!

Δωρεάν πατρόν γι' αυτήν την υπέροχη μπλούζα με πλεξίδες!


Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεάν πατρόν για ζακέτα με πλεξίδεςΣε αυτή τη διεύθυνση θα βρείτε δωρεάν πατρόν γι' αυτή την ζακέτα με πλεξίδες!

Σχέδιο για μπλούζα με βελόνεςΕδώ το πίσω μέρος της μπλούζας.


Εδώ το πατρόν της μπλούζας.


Και αναλυτικό σχεδιάγραμμα του σχεδίου της μπλούζας.


Πολύχρωμο κασκόλ με βελονάκι

Σε αυτό το μπλογκ θα βρείτε το σχέδιο γι' αυτό το υπέροχο κασκόλ καθώς και βίντεο για το πως φτιάχνεται!Και εδώ το βιντεάκι για την κατασκευή του.
Είναι πραγματικά πολύ όμορφο και λίγο ανοιξιάτικο! Καλές δημιουργίες!!!!

Δωρεάν πατρόν για ζακέτα με βελονάκι!Σε αυτό το μπλογκ θα βρείτε το πατρόν γι' αυτή την καταπληκτική ζακέτα με βελονάκι!


Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεάν σχέδιο και βίντεο για πλεκτές μπότες με πλεξίδες!


Σε αυτό το βίντεο θα δείτε πως πλέκονται αυτές οι υπέροχες μπότες με πλεξίδες! Ένα υπέροχο σχέδιο για να φοράμε μέσα στο σπίτι, ειδικά τώρα που κρύωσε ο καιρός!Και εδώ θα βρείτε το βίντεο 
http://www.garnstudio.com/lang/us/pattern.php?id=6198&lang=ushttp://www.garnstudio.com/lang/us/pattern.php?id=6198&lang=usΔωρεάν σχέδιο για κασκόλ με βελόνεςΈνα πολύ όμορφο κασκόλ για βελόνες μπορείτε να βρείτε στο http://www.ravelry.com/patterns/library/seafoam-scarf-5
και είναι δωρεάν. Καλά πλεξίματα!Δωρεάν σχέδιο για εσάρπα με βελονάκι


Σε αυτή τη διεύθυνση θα βρείτε το σχέδιο  γι' αυτό το υπέροχο σάλι, καθώς και πάρα πολλά σχέδια για βελονάκι και βελόνες.