Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Γαλάζια καλοκαιρινή μπλούζα

Σε αυτό τη διεύθυνση θα βρείτε αυτή την υπέροχη γαλάζια καλοκαιρινή μπλούζα με βελόνες καθώς και πολλά υπέροχα σχέδια δωρεάν, με βελόνες. Καλά πλεξίματα!
Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Tριανταφυλλένιο φουστανάκι

Αυτά τα όμορφα τριαντάφυλλα ήρθαν να στολίσουν με μια ανοιξιάτικη και ρομαντική νότα αυτό το φουστανάκι....Κουμπάκια καρδούλες σε κίτρινο χρώμα και ένα φιογκάκι κίτρινο και άσπρο...


Και δυο κουμπάκια στο τελείωμα....
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Χειροποίητο φορεματάκι με πασχαλίτσα!

Μπήκε η Άνοιξη και αυτό φαίνεται στη διάθεσή μου, στα όμορφα χρώματα και στις πουά καρδούλες!

Σε μια όμορφη πασχαλίτσα που βγήκε να σεργιανίσει ανάμεσα στις κόκκινες καρδούλες....


Σε χαριτωμένα κόκκινα κουμπάκια καρδούλες και φιογκάκια που στολίζουν το ανοιξιάτικο φορεματάκι!Καλωσόρισες Άνοιξη με καινούρια διάθεση άγγιξες την καρδιά μου!

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Κοντομάνικη μπλούζα για βελόνες, σχέδιο στα Ελληνικά.
Αυτή η καλοκαιρινή μπλούζα πλέκεται με βελόνες Νο 5 και βαμβακερό νήμα.
Δείγμα: 10 Χ 10 εκ. 18 πόντους και 26 βελόνες.

Πίσω κομμάτι: Ρίχνουμε 102 πόντους και πλέκουμε πλέξη μους ή λάστιχο για την μπορντούρα για 3 εκ. Συνεχίζουμε ζέρσεϋ καλή ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε να κάνουμε στην καλοκαιρινή μας μπλούζα.
Στα 34 εκατοστά για τα μανίκια αυξάνουμε και στα δύο πλαϊνά κάθε δύο σειρές 13 πόντους και αυτό το κάνουμε δύο φορές. Αυξάνουμε 13 πόντους στην αρχή και το τέλος της καλής πλευράς. Πλέκουμε μια σειρά ανάποδη και αυξάνουμε άλλους 13 στην αρχή και στο τέλος της επόμενης καλής. Έτσι θα έχουμε 154 πόντους ή 86 εκατοστά.
Συνεχίζουμε το πλέξιμο πλέκοντας τους 5 πρώτους και 5 τελευταίους πόντους με πλέξη μους για την μπορντούρα των μανικιών.
Στα 57 εκατοστά για τους ώμους κλείνουμε στην αρχή  κάθε σειράς 19 πόντους δύο φορές και 18 πόντους 4 φορές.
Μπροστινό: Ρίχνουμε 102 πόντους και για το μπροστινό κομμάτι. Πλέκουμε το ίδιο όπως το πίσω μέχρι τα 50 εκ ύψος. Στο ύψος αυτό που θα έχουμε σχηματίσει τα μανίκια μας, θα έχουμε 154 πόντους. Για να φτιάξουμε την λαιμόκοψη κλείνουμε τους 26 κεντρικούς πόντους και συνεχίζουμε χωριστά για κάθε μέρος. Πλέκουμε πρώτα το δεξί κομμάτι. Κλείνουμε από την άκρη της λαιμόκοψης κάθε δύο σειρές 3 πόντους, μετά 2 πόντους, μετά 2 πόντους, μετά 1 πόντος, και τέλος 1 πόντο. Δηλ στην αρχή της σειρά 3 πόντους, πλέκουμε ανάποδη, στην αρχή της επόμενης σειρά 2 πόντους, πλέκουμε ανάποδη και συνεχίζουμε τα κοψίματα όπως τα γράφω.
Με τον ίδο τρόπο κάνουμε και τα κλεισίματα της λαιμόκοψης του αριστερού κομματιού αλλά αντικριστά.
Βάζουμε το μπροστινό κομάτι στο πίσω και ράβουμε τον δεξί ώμο.
Σηκώνουμε 130 πόντους γύρω από μπροστινή και πίσω λαιμόκοψη. Πλέκουμε με πλέξη μους ή λάστιχο και στα 2,5 εκ ύψος κλείνουμε όλους τους πόντους. Ράβουμε τον αριστερό ώμο και μετά ράβουμε τις πλαϊνές ραφές και τις ραφές των μανικιών.

Το σχέδιο σας το έδωσα με ζέρσεϋ καλή όμως μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε σχέδιο της επιλογής σας για να το διακοσμήσετε.