Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Πως ράβουμε ένα παντελόνι

Εδώ θα σας δείξω κάποια βίντεο που δείχνουν πως ράβουμε ένα παντελόνι. Ξεκινώντας από την αρχή, από το κόψιμο του υφάσματος, το ράψιμο, το φερμουάρ, τις τσέπες αμπιεσμάν στα πλαϊνά, τις ρελιαστές τσέπες από πίσω και όλα τα σχετικά. Όποια θέλει να ράψει ένα παντελόνι θα της φανούν πολύ χρήσιμα τα βίντεο!

Μάθημα 1ο. Πως κόβουμε το ύφασμα.
Εδώ φαίνεται πως κόβουμε το ύφασμα σε ένα πατρόν που είναι μέσα και τα περιθώρια ραφής. Στο burda τα περιθώρια ραφής δεν είναι μέσα στο πατρόν, οποτε εμείς με την μεζούρα πάμε γύρω γύρω στο πατρόν και προσθέτουμε 1 με 1μιση ή δύο πόντους για τα περιθώρια ραφής. Χρησιμοποιούμε την μεζούρα και ένα σαπουνάκι (κιμωλί) ραπτικής.


Μάθημα 2. Το καρίκωμα. 

Αφού κόψουμε το ύφασμα κάνουμε το καρίκωμα χρησιμοποιώντας το ζικ ζακ της μηχανής μας. Με ζικ ζακ καρικώνομε γύρω γύρω τα κομμάτια του υφάσματος. Ή χρησιμοποιούμε τον κοπτοράπτη για όσες διαθέτουν, και καρικώνουμε όπως στο βίντεο:




Μάθημα 3ο. Το φερμουάρ του παντελονιού

Στο επόμενο βίντεο φαίνεται πως τοποθετούμε το φερμουάρ του παντελονιού, κάτι που χρειάζεται να ξέρουμε ακόμη κι αν δεν φτιάξουμε παντελόνι, αλλά χρειαστεί να αλλάξουμε κάποτε το φερμουάρ κάποιου δικού μας παντελονιού.



Μάθημα 4ο. Οι ρελιαστές τσέπες 


Σε αυτό το βίντεο μαθαίνουμε πως να φτιάχνουμε ρελιαστές τσέπες στο πίσω μέρος του παντελονιού αν θέλουμε να έχει τέτοιες τσέπες το παντελόνι μας. Οι ρελιαστές τσέπες χρησιμοποιούνται και σε σακάκια.


Μάθημα 5ο. Οι τσέπες αμπιεσμάν

Εδώ βλέπουμε πως ράβονται οι τσέπες αμπιεσμάν, οι μπροστινές τσέπες του παντελονιού, που μπορούμε να τις φτιάξουμε και για μια φούστα.


Μάθημα 6ο. Το ράψιμο του καβάλου

Εδώ βλέπουμε πως ράβουμε τον καβάλο του παντελονιού




Μάθημα 7ο. Η ζώνη του παντελονιού

Και σε αυτό το βίντεο βλέπουμε πως ράβουμε την ζώνη του παντελονιού. Και έτσι ολοκληρώνουμε το παντελόνι μας! Το παντελόνι είναι όπως βλέπετε αντρικό αλλά έτσι γίνεται και το γυναικείο όταν θέλουμε να βάλουμε τσέπες αμπιεσμάν και ρελιαστές τσέπες.





Mάθημα 8ο. Πως κάνουμε το στρίφωμα του παντελονιού





Μάθημα 9ο. Πως ράβουμε το κουμπί του παντελονιού


Στο βίντεο βλέπουμε κουμπί με κουμπότρυπα, για αντρικά παντελόνια υπάρχουν ειδικές μεταλλικές κόπτσες που τοποθετούνται εύκολα και δεν χρειάζεται κουμπότρυπα!


Ένα άλλο βίντεο που βρήκα που τα δείχνει όλα σε ένα είναι αυτό




Τα βρήκα πολύ χρήσιμα όλα αυτά τα βίντεο και πιστεύω ότι τώρα θα έχετε πολή χρήσιμη βοήθεια κάθε φορά που θέλετε να φτιάξετε ένα παντελόνι ή ρελιαστή τσέπη ή τσέπη αμπιεσμάν!




3 σχόλια:

  1. Γεια σας πολύ ωραία video . Μιπως μπορείτε να μας δίνετε πόσους τρόπους έχουμε για το στριφωμα του παντελονιου και με άνοιγμα. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα ξεκινάμε να ράβουμε το παντελόνι από τις πλαϊνές ραφές ??
    Γιατί βλέπω μετά τον καβάλο που ράβω δεν στρώνει καλά το παντελόνι ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή