Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Εγγλέζικο λάστιχο

Αν διαβάσετε στο πατρόν τον όρο εγγλέζικο λάστιχο, δύο πράγματα μπορεί να εννοεί. Το ένα είναι αυτό που στα αγγλικά βίντεο βρίσκουμε ως the fisherman rib stitch, και το άλλο ως brioche stitch.
Για την τεχνική του fisherman stitch (το λάστιχο του ψαρά) πλέκουμε την πρώτη σειρά μια καλή μια ανάποδη και την δεύτερη πλέκουμε ανάποδη τους ανάποδους και καλή αλλά μπήγοντας την βελόνα στον πόντο της προηγούμενης σειράς τους καλούς. Δείτε το βίντεο:




O άλλος τρόπος είναι αυτό που ονομάζουν στα αγγλικά brioch stitch. Ρίχνουμε τους πόντους, πλέκουμε μια καλή μια ανάποδη και στην επόμενη σειρά πλέκουμε καλή τον καλό πόντος και τον ανάποδο φέρνουμε την κλωστή μπροστά και δημιουργούμε διπλούς πόντους. Στην επόμενη σειρά πλέκουμε καλή τους διπλούς πόντους και στους ανάποδους φέρνουμε τον νήμα μπροστά και δημιουργούμε διπλούς πόντους. Για να καταλάβετε καλύτερα δείτε το βίντεο:




Aυτά με το Εγγλέζικο λάστιχο! Όταν το βρείτε σε πατρόν θα ξέρετε τι να κάνετε!

2 σχόλια:

  1. Δεσποινάκι μου έχω πολλά να σου πω! Πρώτον τελείωσα επιτυχώς το μπροστινό από το πουλόβερ μου (χειροκροτήστε με!) και δεύτερον πήρα τηλέφωνο εκεί για το πλέξιμο και είναι λάθος το νούμερο..μου απάντησε μία..ψυχολόγος από την ...Αμαλιάδα! Αύριο αρχίζω το πίσω μέρος !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι που βγήκε λάθος! Γράψε στο google μαθήματα πλεξίματος Θεσσαλονίκη, στην αναζήτηση. Βγάζει αρκετές διευθύνσεις, κάποια από αυτές θα σε βολεύει και θα είναι σωστή. Καλή επιτυχία με το πίσω μέρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή