Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Πως αντιγράφω πατρόν από το burda (οδηγίες στα ελληνικά!)

Μου ζητήσατε να σας δείξω πως αντιγράφω πατρόν από το περιοδικό burda. Ιδού λοιπόν πως γίνεται:

Καταρχάς βρίσκουμε το πατρόν που θέλουμε να αντιγράψουμε. Βρίσκουμε το μέγεθός μας. Μέσα στο ένθετο του burda βρίσκουμε το μέγεθος που μας ταιριάζει. Για τα φορέματα και μπλούζες υπολογίζουμε την μεγαλύτερη διάσταση που είναι το στήθος. Για τα παντελόνια και φούστες υπολογίζουμε την μεγαλύτερη διάσταση που είναι η περιφέρεια. Την μέση μπορούμε να το μετατρέψουμε λίγο αν χρειαστεί. Αφού βρούμε το μέγεθος βρίσκουμε το μοντέλο που μας ενδιαφέρει.

Αριστερά πάνω γράφει τον αριθμό του μοντέλου και το μέγεθος. Σημειώνουμε τον αριθμό και πάμε να το βρούμε στο ένθετο του περιοδικού.
Βρήκαμε το μοντέλο μας στο ένθετο όπου μας δίνει τα μεγέθη, το ύφασμα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, τα μέτρα υφάσματος που πρέπει να αγοράσουμε.
Εδώ μας δίνει τα κομάτια του πατρόν που θα βρούμε στο μεγάλο χαρτί με τα πατρόν που είναι μέσα στο ένθετο. Μας πληροφορεί ότι πρέπει να ψάξουμε για το μαύρο χρώμα πατρόν στο φύλλο Α. Και τα κομάτια που μας ενδιαφέρουν είναι από το 21 εως 25. Δηλ. 21,22,23,24,25 που είναι με μαύρο χρώμα στο φύλλο Α. Κάτω μας δείχνει και το σχήμα τους. Είναι σημαντικό να αντιγράψουμε όλα τα σημαδάκια, τις πένσες και την ισιάδα, δηλ. την γραμμή με το βέλος που βλέπουμε στην εικόνα γιατί σύμφωνα με αυτή θα το κόψουμε. Επίσης μας δείχνει ποιες γραμμούλες αντιστοιχούν σε ποιο μέγεθος έτσι ώστε αφού βρούμε το πατρόν που μας ενδιαφέρει να αντιγράψουμε το μέγεθος που θέλουμε.Το μεγάλο φύλο που έχει τα πατρόν στην επάνω γωνία του έχει τα γράμματα Α, Β, C,D. Κόβουμε το μεγάλο φύλο στα δύο εκεί που έχει το σημάδι με το ψαλίδι για να διευκολυνθούμε. Κρατάμε το φύλο που έχει στην επάνω γωνία του το Α. Σε αυτό το φύλο βρίσκεται το πατρόν που μας ενδιαφέρει. Το πατρόν μας έχει χρώμα μαύρο. Υπάρχουν και άλλα πατρόν με άλλα χρώματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει έχει χρώμα μαύρο και τα κομμάτια που μας ενδιαφέρουν είναι από το 21 έως 25. Ψάχνουμε να τα βρούμε. 
Στο κάτω μέρος του φύλου βλέπουμε αριθμούς σε διάφορα χρώματα. Το ίδιο και στο πάνω περιθώριο. Ψάχνουμε να βρούμε τους αριθμούς 21 έως 25 σε μαύρο χρώμα. Όταν βρούμε το 21 μαύρο σε αυτή την ευθεία του φύλου θα βρίσκεται το πατρόν που μας ενδιαφέρει.
Βρίσκουμε λοιπόν το καμάτι του πατρόν που θέλουμε. Εδώ το 21 μαύρο.
Αφού βρούμε το κομάτι του πατρόν, αντιγράφουμε όλα τα σημάδια, την ευθεία με το βέλος, την ισιάδα όπως λέγεται, τις πένσες και ότι σημάδι έχει. Είναι σημαντικό να τα αντιγράψουμε όλα γι' αυτό κοιτάμε την μικρογραφία του στο ένθετο για να βεβαιωθούμε ότι τα αντιγράψαμε όλα.


Παίρνουμε το χαρτί μας, το καρμπόν και το φύλο του πατρόν. Χαρτί και καρμπόν υπάρχει από το burda, βρίσκουμε σε είδη ραπτικής. Χαρτί για πιο οικονομικό μπορούμε να πάρουμε από ένα βιβλιοπωλείο.
Τα τοποθετούμε με την εξής σειρά: πρώτα το χαρτί, μετά το καρμπόν με την όψη του καρμπόν να είναι στο χαρτί και από επάνω το φύλο του πατρόν. Δηλ. όπως θα κάναμε για να αντιγράψουμε κάτι σε ένα φύλο με ένα κοινό καρμπόν.
Δηλαδή έτσι:
Και με ένα μολύβι αντιγράφουμε κανονικά το κομάτι του πατρόν που βρήκαμε. Προτιμώ μολύβι για να βλέπω τι έχω αντιγράψει. Εμένα με διευκολύνει να το κάνω με διακεκομένες γραμμές εσείς μπορείτε να το αντιγράψετε όπως είναι οι γραμμές του κανονικά.Και έτσι έχουμε το κομμάτι του πατρόν στο χαρτί μας. Το κόβουμε με ένα ψαλίδι που έχουμε για χαρτί. Προσοχή δεν κόβουμε χαρτί με το ψαλίδι που έχουμε για ύφασμα γιατί στομώνει το ψαλίδι μας.

Με τον ίδιο τρόπο αντιγράφουμε όλα τα κομμάτια μας μέχρι το 25.

Έτσι λοιπόν αντιγράφουμε στο χαρτί μας πατρόν από το burda! Καλές δημιουργίες!
3 σχόλια:

  1. ευχαριστω πολυ !!!! ειναι κατατοπιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν και φύλλα ριζόχαρτου σε μεγάλα μεγέθη δηλ είναι πιο διαφανές που τις πιάνεις με καρφίτσες πάνω στο πατρόν και μπορείς να ξεχωρίζεις τις γραμμές χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να χρησιμοποιείς καρμπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή