Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Πως πλέκουμε με βελονάκι μια μπάλα (amigurumi)

Για να πλέξουμε μια μπάλα αρχικά κάνουμε έναν κύκλο όπως έχουμε δείξει στο blog http://kouvaraki.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5.html για το σκουφάκι. Αφού φτιάξουμε τον κύκλο κάνοντας τις αυξήσεις όπως περιγράφεται στο blog, κάνουμε κάποιες σειρές χωρίς αυξήσεις όπως βλέπουμε στο βίντεο. Και μετά αρχίζουμε τις μειώσεις ξεκινώντας με την τελευταία σειρά των αυξήσεων όπου εκεί που κάναμε αύξηση τώρα θα κάνουμε μείωση. Π.χ είχαμε 1-1-1-1-2, 1-1-1-1-2 κλπ, όπου 2 η αύξηση, τώρα θα έχουμε 1-1-1-1-2μείωση, 1-1-1-1-2μείωση, κλπ. Επόμενη σειρά 1-1-1-2μείωση, 1-1-1-2μείωση κλπ. Επόμενη σειρά 1-1μείωση, 1-1μείωση κλπ. Επόμενη σειρά 1-μείωση,1 μείωση κλπ. Έτσι φτιάχνουμε την μπάλα μας πολλή χρήσιμη για παιχνίδια και ζωάκια και κατασκευές amigurumi.



2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για τις οδηγίες , Δεσποινα !!!! Όποτε μπαίνω στο blog σου νιώθω τον πειρασμό να παρατήσω το κέντημα και να πιάσω το βελονάκι !! Φτιάχνεις τόσο όμορφα
    πράγματα !!!!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ θα ήθελα να κεντήσω, ήθελα να μάθω κοφτό, παραδοσιακό και λευκαδίτικα, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω και πρέπει κάτι να διαλέξω. Ότι κάνουμε καλό είναι τελικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή