Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Πλέξιμο σφηκοφωλιά

Μια φίλη μου έστειλε μήνυμα για το πως πλέκουμε σφηκοφωλιά με βελόνες, το είχε στο καινούριο περιοδικό plexis. Ιδού λοιπόν το πλέξιμο με σφηκοφωλιά:
Υπάρχουν δύο τρόποι: ο ένας είναι να το πλέξεις, και ο άλλος αφού πλέξεις ζέρσευ καλή ή λάστιχο να ράψεις στα σημεία που πρέπει όπως δείχνει το βίντεο.

Καλά πλεξίματα!

3 σχόλια:

  1. Να τολμήσω να ρωτήσω (εγώ που παλεύω με ένα μικρό γελεκάκι για τον εγγονό μου)πως να βάλω λάστιχο γύρω από το V λαιμό; Που να μάθω εγώ καλέ η ..σιτεμένμη από ον λάιν μαθήματα; θα σας πεθάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ δεν είναι αργά για να μαθαίνουμε!!!! Δείτε το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=ARjcqcl87Nw. Στην ουσία πλέκουμε λάστιχο γύρω γύρω και στο σημείο που κάνει το V κάνουμε διπλά κοψίματα όπως δείχνει το βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι δύσκολο όπως φαίνεται ίσως αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κυκλική βελόνα. Την βάζετε γύρω γύρω όπως δείχνει με αρχή την ραφή του ενός ώμου. κάποιους πόντους δεν τους σηκώνουμε εκεί που έχει τους δείκτες για να βγει καλό το λάστιχο στην λαιμόκοψη, υπολογίστε ότι θα συκώνεται 5 ή 6 και θα αφείνετε ένα χωρίς να συκώσετε πόντο. Τον ένα πόντο στο V τον πέρνετε άπλεκτο και μετά στις επόμενες σειρές εκεί κάνετε τα κοψίματα όπως δείχνει στο βίντεο. Στο τέλος κλείνετε. Μπορείτε βέβαια να το δουλέψετε και χωρίς κυκλική βελόνα αν αφήσετε το ένα ώμο άραφτο οπότε θα έχετε την λαιμόκοψη σε ευθεία και κάνετε τα κοψίματα εκεί που είναι το V. Για οποιαδήποτε άλλη απορία μου ξαναλέτε. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή