Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ζακετάκι για αγοράκι (σχέδιο)

Ένα ζακετάκι για αγοράκι που έφτιαξα. Μου το παρήγγειλε μια φίλη για έναν υπέροχο μπέμπη. Του το έφτιαξα σε μέγεθος 2 χρονών για να το έχει για καιρό. Εύχομαι να το χαρεί. Παρακάτω σας δίνω και το σχέδιο.











Το έφτιαξα με βελόνες Νο 4 και  δείγμα 18 πόντους ανά 10 εκατοστά.

Πίσω κομάτι:

Πιάνουμε 57 πόντους. Πλέκουμε λάστιχο 2Χ2 για δύο εκατοστά ύψος. Συνεχίζουμε ζέρσευ καλή. Το πλάτος πρέπει να είναι 32 εκατοστά. (Πλέξτε δείγμα για να υπολογίσετε τους πόντους που πρέπει να πλέξετε) Στα 20 εκατοστά ύψος κάνουμε τα κοψίματα για τις μασχάλες. Και από τις δύο άκρες στην αρχή κάθε βελόνας στον τρίτο πόντο, κόβουμε από έναν πόντο και αυτό το κάνουμε 6 φορές. 6 φορές για την καλή και 6 για την ανάποδη. Μένουν 45 πόντοι. Στα 35 εκατοστά ύψος κόβουμε για τους ώμους 6 την μία φορά και 4 στην επόμενη φορά και από τις δύο πλευρές. Στα 36 εκ. κλείνουμε τους πόντους που απόμειναν της λαιμόκοψης (25).

Δεξί μπροστινό: 
Πιάνουμε 29 πόντους (16 εκατοστά). Πλέκουμε λάστιχο 2Χ2 για δύο εκατοστά. Συνεχίζουμε για 20 εκατοστά ύψος. Στα 20 εκατοστά κάνουμε στην αριστερή άκρη τα κοψίματα της μασχάλης 1 πόντο και αυτό για 6 σειρές.Κλείνουμε αυτούς τους πόντους στην αρχή πάντα της σειράς στον δεύτερο πόντο από την μεριά που θέλουμε να κόψουμε. Μένουν 23 πόντοι. Στα 32 εκατοστά ύψος κάνουμε τα κοψίματα της λαιμόκοψης από την δεξιά πλευρά. Τα κοψίματα είναι 7-3-2-1 από την αρχή της σειράς που θέλουμε να κόψουμε. Δηλ την πρώτη φορά κόβουμε 7 την δεύτερη 3 την τρίτη 2 κλπ. Θα μας μείνουν 13 πόντοι. Στα 36 εκατοστά κλείνουμε τους 13 πόντους.

Αριστερό μπροστινό: το ίδιο με δεξί αντικριστά.

Μανίκι: 
Πιάνουμε 36 πόντους και θα έχουμε 20 εκατοστά. Πλέκουμε λάστιχο 2Χ2 για δύο εκατοστά. Στα δύο εκατοστά ξεκινάμε τις αυξήσεις που είναι και στις δύο άκρες στον δεύτερο πόντο από έναν πόντο κάθε 6 και 8 σειρές. Και αυτό το κάνουμε 8 φορές ή μέχρι να φτάσει το μανίκι 24 κατοστά.
Στα 24 εκατοστά θα έχουμε 52 πόντους και αρχίζουμε τα κοψίματα που είναι και από τις δύο πλευρές 2-1-2-1. Στα 27 εκατοστά κλείνουμε τους 40 πόντους.

Ράβουμε το πλεκτό και πιάνουμε 62 πόντους για τη λαιμόκοψη και πλέκουμε 1,5 εκ λάστιχο 2Χ2. 
Πιάνουμε για την μπορντούρα 66 εκατοστά και στο δεξί μπροστινό κάνουμε ως εξής τις κουμπότρυπες:  
Αφού πλέξουμε 1 εκατοστό λάστιχο πλέκουμε 3 πόντους κουμπότρυπα 15 πόντους λάστιχο, κουμπότρυπα, 15 πόντους λάστιχο, κουμπότρυπα μέχρι να κάνουμε 4 κουμπότρυπα. Πλέκουμε λάστιχο τους 3 τελευταίους πόντους. Συνεχίζουμε το λάστιχο μέχρι να φτάσει 1,5 εκ. Ράβουμε τα κουμπιά στο αριστερό κομάτι.

7 σχόλια:

  1. ειναι υπεροχη!!!!!και αυτο το ντεγκραντε στο χρωμα πολυ εντυπωσιακο!φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ! και εμένα μου άρεσε το ντεγκραντέ. Ελπίζω να τους αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο πράγματι μηπως θα ηταν ευκολο να μου πειτε πως να υπολογισω τους πόντους να το πλέξω με την μέθοδο ρεγκλάν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ Καλο και Αναλυτικο! Μπραβο Πολυ μεγαλη βοηθεια για εμας τις Αρχαριες! Τετοια Πατρον να βρισκαμε σαν και αυτα και για γυναικεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζακετουλα για 6χρονων κοριτσάκι σε τι ύψος θα κοψω τη μασχάλη; Για τη μασχάλη θα κοψω, 3, 2, 1,1,1,1 ; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για 6 μηνών πως να υπολογίσω τους πόντους γι ζακετάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή